Jaringan Prihatin | Tebus subsidi sehingga RM300 dengan Maxis & Hotlink + 60GB/bln PERCUMA sekarang!

Jaringan Prihatin | Subsidi sehingga RM300 + 60GB/bln

Aktifkan Maxis VoLTE untuk nikmati kualiti panggilan sebenar! Langkah dan info terperinci

VoLTE, kualiti panggilan suara sebenar! Info

di sini.

Akses semua keperluan prabayar anda dengan Hotlink Self Serve Portal. Klik

Akses keperluan anda dengan Self Serve Portal

di sini

Program Hotlink Jom Invite Member

Umum

Apakah program Jom Invite Member?
Program Jom Invite Member membolehkan anda memperkenalkan rakan anda kepada Hotlink dan mendapat RM25. Anda hanya perlu menghantar pautan invite anda kepada rakan anda. Setelah mereka membeli dan mengaktifkan SIM Hotlink PERTAMA mereka, anda dan rakan anda mendapat RM25 kredit Hotlink atau rebat bil Pascabayar Hotlink! Program ini terhad kepada pengaktifan Hotlink yang dibeli melalui Hotlink Online Store sahaja.

Siapakah yang layak untuk menyertai program ini?
Perujuk: Pelanggan Prabayar Hotlink dan Pascabayar Hotlink (tidak termasuk Hotlink Postpaid dan Fibre), yang merujuk rakan dan keluarga ke Hotlink.

Rakan yang dirujuk: Seorang individu, yang bukan pelanggan mudah alih Hotlink atau Maxis (NRIC/ pasport tidak didaftarkan di Maxis).

Berapa banyak yang saya dapat untuk setiap rujukan yang berjaya?
Kedua-dua perujuk dan rakan yang dirujuk akan mendapat RM25 kredit Hotlink atau rebat bil Pascabayar Hotlink untuk setiap rujukan yang berjaya.

Bagaimanakah kredit Hotlink/ rebat bil Pascabayar Hotlink akan diberikan?
Both Referrer and Referee will get RM25 Hotlink credit or Hotlink Postpaid bill rebate for each successful referral.

 • Prabayar Hotlink: kredit Hotlink dikreditkan ke baki utama
 • Pascabayar Hotlink: Rebat pada bil bulan depan (diberikan berperingkat selama lima (5) kitaran bil)
Pelan Setelah
diaktifkan
Bulan 1
(dalam masa 30 hari)
Bulan 2 Bulan 3 Bulan 4 Bulan 5 Jumlah yang
akan diperolehi
Prabayar Hotlink RM25 - - - - - RM25
Pascabayar Hotlink - RM5 RM5 RM5 RM5 RM5 RM25

Apakah syarat untuk menerima kredit Hotlink/ rebat bil Pascabayar Hotlink?

 1. Prabayar Hotlink: NRIC/ pasport rakan yang dirujuk yang didaftarkan di Hotlink Online Store mestilah sama seperti yang didaftarkan dalam aplikasi Daftar.
 2. Pascabayar Hotlink: Pelanggan Hotlink perlu berada dalam status aktif untuk mendapatkan kredit Hotlink/ rebat bil Hotlink.

Mengapa kredit Hotlink/ bil rebat Pascabayar Hotlink saya dilucutkan?
Ia akan dilucutkan jika perujuk/rakan yang dirujuk:

 1. akaun ditamatkan/ port out
 2. melakukan pertukaran hak milik
 3. akaun digantung / dihalang pada saat pemberian rebat bil pertama
 4. menukar pelan:
  • dari Prabayar Hotlink/ Pascabayar Hotlink Postpaid ke Pascabayar Maxis
  • dari Pascabayar Hotlink ke Prabayar Hotlink (untuk pelanggan Pascabayar Hotlink yang telah menerima rebat bil pertama)

Perujuk

Bagaimanakah untuk merujuk rakan untuk mendapatkan RM25 kredit Hotlink/ bil rebat Pascabayar Hotlink?

Langkah 1: Log masuk aplikasi Hotlink/ Pascabayar Hotlink
Langkah 2:
    Pilihan 1: Klik tab "Tetapan" > "Jom Invite Member".
    Pilihan 2: Klik banner “Jom Invite Member” di laman utama aplikasi.
Langkah 3: Kongsi pautan invite dengan rakan anda melalui Whatsapp, Line, Wechat, Twitter, atau platform pilihan media sosial anda.
Langkah 4: Minta rakan anda untuk klik pautan invite dan beli Pelan Prabayar Hotlink/ Pascabayar Hotlink dari Hotlink Online Store.
Langkah 5: Setelah rakan anda berjaya mengaktifkan SIM, anda dan rakan anda akan mendapat RM25 kredit Hotlink/ rebat bil Pascabayar Hotlink.

Bagaimanakah pautan invite berfungsi?

 • Ada satu pautan invite unik setiap hari untuk setiap perujuk.
 • Pautan invite sah selama empat belas (14) hari dari hari Perujuk berkongsi pautan dari aplikasi Hotlink/ Pascabayar Hotlink.
 • Akaun Hotlink Perujuk mesti aktif setiap masa untuk dapat berkongsi pautan invite.

Bolehkah Perujuk menggunakan pautan invitenya sendiri untuk membeli Pelan Hotlink?
Tidak, Perujuk tidak boleh menggunakan pautan invitenya sendiri untuk membeli Pelan Hotlink. Hanya pelanggan mudah alih bukan Hotlink/ Maxis yang layak untuk menggunakan pautan invite.

Adakah had atau maksimum berapa orang yang boleh saya rujuk untuk mendapatkan RM25 kredit Hotlink/ rebat bil Pascabayar Hotlink?
Tidak, anda boleh merujuk seberapa banyak orang yang anda mahu. Walau bagaimanapun, setiap NRIC/ pasport terhad kepada 5 (maksimum RM125) kredit Hotlink atau Pascabayar Hotlink sepanjang tempoh program.

Saya telah berjaya merujuk lima (5) rakan. Adakah rakan ke-6 saya akan mendapat kredit Hotlink/ rebat bil Hotlink?
Ya, rakan ke-6 anda masih akan mendapat kredit Hotlink/ rebat bil Pascabayar Hotlink. Walau bagaimanapun, anda telah mencapai had maksimum 5 kredit Hotlink/ rebat bil Pascabayar Hotlink.

Rakan saya bukan pelanggan Hotlink/ Maxis dan menerima pautan invite dari saya. Walau bagaimanapun, penukaran ke Hotlink (Port in) gagal. Adakah saya mendapat kredit Hotlink atau rebat bil Pascabayar Hotlink?
Tidak, hanya apabila rakan anda berjaya mengaktifkan Hotlink SIM, anda akan layak mendapat kredit Hotlink/ rebat bil Pascabayar Hotlink.

Saya menggunakan Prabayar Hotlink ketika saya menghantar pautan invite, tetapi saya telah bertukar ke Pascabayar Hotlink apabila rakan saya berjaya mengaktifkan SIM Hotlink. Adakah saya masih akan mendapat rebat bil Pascabayar Hotlink saya?
Ya, ganjaran anda akan berdasarkan pada pelan yang anda langgani sekarang (tidak termasuk Pascabayar Maxis), semasa rakan anda mengaktifkan Hotlink SIM mereka.

Rakan yang dirujuk

Bagaimanakah cara untuk mendapatkan RM25 kredit Hotlink/ rebat bil Pascabayar Hotlink Jom Invite Member?

Langkah 1: Klik pada pautan invite
Langkah 2: Beli mana-mana Pelan Prabayar Hotlink/ Pascabayar Hotlink dan selesaikan proses pesanan di Hotlink Online Store
Langkah 3: Setelah kad SIM diterima dan diaktifkan, anda akan mendapat RM25 kredit Hotlink/ rebat bil Pascabayar Hotlink!

Bolehkah saya mendapatkan kredit Hotlink atau rebat bil Pascabayar Hotlink Jom Invite Member lebih dari sekali jika saya mengaktifkan lebih dari 1 SIM?
Tidak, anda hanya berhak mendapatkan satu (1) kredit Hotlink atau rebat bil Pascabayar Hotlink pada pengaktifan SIM Hotlink pertama untuk setiap NRIC/ pasport.

Bolehkah saya mendapatkan kredit Hotlink/ rebat bil Pascabayar Hotlink sekiranya saya membeli Hotlink SIM di pengedar Hotlink atau Pusat Maxis?
Tidak, hanya SIM Hotlink yang dibeli dari Hotlink Online Store melalui pautan invite, layak mendapat kredit Hotlink atau rebat bil Pascabayar Hotlink.

Saya bukan pelanggan Hotlink/ Maxis dan menerima pautan invite dari rakan saya. Walau bagaimanapun, penukaran ke Hotlink (Port in) saya gagal. Adakah saya masih akan mendapat kredit Hotlink atau rebat bil Pascabayar Hotlink?
Tidak, hanya pengaktifan yang berjaya yang layak untuk kredit Hotlink atau rebat bil Pascabayar Hotlink.