Amaran: Waspada

Amaran: Waspada

Penipuan SMS yang mengaku sebagai Maxis

Atas arahan SKMM, mulai 2 Mei 2023, SMS dengan pautan URL di antara individual akan disekat.

SMS dengan pautan URL akan disekat mulai 2 Mei 2023.

Baca Lebih Lanjut

Kemas Kini Penting: Tukar ke Terma Syarat Am Perkhidmatan - Pengguna Hotlink. Ketahui Lebih Lanjut.

Pengguna Hotlink: Terma & Syarat Dikemaskini. Ketahui Lebih.

Soalan Lazim

PUBGM: Liga Kampus #BikinSampaiJadi

 • PUBGM: Liga Kampus #BikinSampaiJadi ialah sebuah pertandingan online PUBG Mobile untuk pelajar daripada universiti yang terlibat.

 • Ini ialah sebuah pertandingan online; tiada lokasi yang ditetapkan.

 • Pertandingan ini bermula Jun 2021 - Ogos 2021. Maklumat lanjut - https://www.facebook.com/hotlink/

  1. Pertandingan ini terbuka untuk semua pelajar Malaysia berumur 18 tahun ke atas daripada universiti terlibat yang akan dikongsikan di https://www.facebook.com/hotlink
  2. Setiap peserta wajib mempunyai ID pelajar yang sah
  3. Setiap peserta perlu mendaftar 4 pemain bagi setiap kumpulan untuk pertandingan ini; pemain simpanan tidak diwajibkan
  4. Setiap pemain dan pemain simpanan (jika ada), mesti daripada universiti yang sama
 • Tidak, hanya pelajar daripada universiti yang terlibat layak untuk sertai.

 • Ya, anda layak untuk sertai pertandingan ini.

  1. Setiap peserta yang layak boleh mendaftar di https://www.hotlink.com.my/ligakampus dan/atau https://www.facebook.com/hotlink
  2. Setiap kapten pasukan perlu mendaftar butiran ahli pasukan anda
  3. Apabila anda berjaya mendaftar, kapten pasukan daripada setiap pasukan akan dihubungi melalui WhatsApp dalam masa 5 hari bekerja
  4. Anda mesti pastikan nombor telefon yang digunakan untuk menyertai pertandingan ini boleh dihubungi dan aktif, sepanjang tempoh pertandingan
  5. Apabila anda berjaya mendaftar, anda layak untuk menebus pek SIM Hotlink Prepaid secara percuma di mana-mana kedai 7 Eleven
  1. Setiap ahli pasukan akan menerima kod bar daripada penganjur melalui WhatsApp dalam masa 5 hari bekerja apabila pendaftaran berjaya
  2. Kod bar ini hanya layak untuk anda dan hanya boleh ditebus sekali
  3. Kunjungi 7 Eleven terdekat dan tunjuk kod bar untuk tebuh pek SIM percuma anda
  4. Semua pek SIM Hotlink percuma ini mempunyai kredit RM5
  5. Tempoh penebusan: 24 Mei 2021 – 31 Julai 2021
 • Setiap universiti mempunyai had pasukan sebanyak 16 pasukan. Oleh itu, pendaftaran ini mengikut asas layan dahulu. Pendaftaran akan ditutup apabila cukup kesemua 16 slot walaupun sebelum tarikh tutup pendaftaran.

 • Tiada yuran pendaftaran diperlukan untuk pertandingan ini.

 • Pertandingan ini mempunyai 2 pusingan, iaitu Kejuaraan Universiti (University Championship) dan Acara Akhir (Grand Finale).

 • Setiap pasukan daripada universiti yang sama akan bertandingan untuk memenangi Kejuaraan Universiti (University Championship).

 • 2 pasukan pemenang daripada setiap universiti akan bertanding di dalam Acara Akhir (Grand Finale). Penganjur akan menhubungi pasukan yang layak daripada Pusingan 1.

   

 • Anda boleh rujuk peraturan pertandingan ini di https://www.hotlink.my/rulebook Penganjur layak untuk membatalkan keputusan pasukan yang gagal untuk mematuhi mana-mana peraturan.

Acara Livestream PUBGM: Liga Kampus #BikinSampaiJadi

 • Berpeluang untuk memenangi hadiah melalui akitiviti yang dijalankan sepanjang livestream pertandingan PUBGM: Liga Kampus #BikinSampaiJadi ini berlangsung.

 • Acara ini terbuka untuk semua warganegara Malaysia berumur 18 tahun ke atas.

 • Livestream ini akan dihoskan di Rujuk laman Facebook rasmi Hotlink untuk melihat tarikh Livestream melalui jadual pertandingan.

  1. Tonton Livestream ini di https://www.facebook.com/hotlink dan nantikan butiran aktiviti yang akan dipaparkan oleh penganjur di ruangan komen.
  2. Ikuti langkah-langkah yang diberikan dan hantar penyertaan anda melalui borang penyertaan di ruangan komen Livestream. Setiap pemenang yang Livestream yang layak perlu menjawab satu (1) soalan ringkas yang disediakan di dalam borang penyertaan tersebut.Follow the step by step provided and submit your entry via the submission form provided in the Livestream comment section.
 • Anda dibenarkan untuk menghantar seberapa banyak penyertaan sepanjang Livestream berlangsung. Namun, setiap peserta hanya layak menerima satu (1) hadiah.

 • Anda akan menerima sebuah teks melalui WhatsApp dalam tempoh 48 jam jika anda ialah pemenang yang layak.

  Anda perlu membalas teks tersebut dalam tempoh 48 jam untuk pengesahan penebusan. Penebusan tidak akan berjaya jika anda gagal untuk membalas dalam tempoh tersebut.

Segalanya pasti seronok dengan Hotlink.

Perlu menghubungi kami?

Hubungi Perkhidmatan Pelanggan Hotlink