Jaringan Prihatin | Tebus subsidi sehingga RM300 dengan Maxis & Hotlink + 60GB/bln PERCUMA sekarang!

Jaringan Prihatin | Subsidi sehingga RM300 + 60GB/bln

Aktifkan Maxis VoLTE untuk nikmati kualiti panggilan sebenar! Langkah dan info terperinci

VoLTE, kualiti panggilan suara sebenar! Info

di sini.

Akses semua keperluan prabayar anda dengan Hotlink Self Serve Portal. Klik

Akses keperluan anda dengan Self Serve Portal

di sini

Hotlink RED - Pas-pas Internet Tanpa Henti

Pelan Hotlink yang manakah layak menikmati pas-pas Internet Tanpa Henti?

Pelanggan Hotlink RED atau Hotlink RED ECEM yang membeli mana-mana Pas Internet layak menikmati internet laju tanpa henti PERCUMA untuk aplikasi sosial, chat dan video kegemaran mereka. Hanya pilih di antara RED Social, RED Chat atau RED Video tanpa henti dan nikmati internet laju tanpa henti untuk aplikasi berikut:

NAMA PAS PEMBAHARUAN AUTOMATIK

PENGGUNAAN INTERNET PERCUMA SAH UNTUK APLIKASI TERPILIH

RED SOCIAL
TIDAK

Facebook

Instagram

Snapchat

Twitter

Pinterest

RED CHAT
TIDAK

WhatsApp

Wechat

LINE

QQ

IMO

 

RED VIDEO

*Boleh digunakan pada jam
1 pagi hingga 7 pagi setiap hari


TIDAK

YouTube

iFlix

AstroGo

Viu

Tonton

Bagaimanakah untuk menebus pas internet Tanpa Henti PERCUMA?

Pas internet tanpa henti hanya boleh ditebus menerusi aplikasi Hotlink dan UMB. Sebaik sahaja anda menerima pengesahan SMS, anda boleh menikmati internet berkelajuan pantas tanpa henti di aplikasi kegemaran anda.

Mengapakah saya dikenakan caj penggunaan internet walaupun saya mempunyai pas internet Tanpa Henti PERCUMA?

Kuota Internet PERCUMA Tanpa Henti anda tidak akan digunakan untuk laman web yang dihoskan oleh pihak ketiga, sebaliknya ia akan digunakan dari pas internet asas anda. Untuk makluman anda, penggunaan P2P dan panggilan VOIP/Video di Facebook serta WhatsApp adalah dikecualikan dari RED Chat tanpa henti. Selain itu, aplikasi NJOI tidak termasuk dalam RED Video.

Berapa lamakah tempoh sah internet berkelajuan tinggi tanpa henti PERCUMA?

Tempoh sah internet berkelajuan tinggi tanpa henti PERCUMA bermula daripada masa penebusan dan akan berakhir serentak dengan jenis Pelan Internet asas yang dibeli. Contoh, jika anda membeli pas internet mingguan RM10 yang sah selama 7 hari dan menebus pas RED Social PERCUMA pada hari yang sama, pas RED Social PERCUMA akan tamat tempoh serentak dengan Pas Internet asas mingguan anda.

Bolehkah saya menikmati internet berkelajuan tinggi tanpa henti PERCUMA dengan komputer riba?

Ya, anda boleh sambungkan internet berkelajuan tinggi tanpa henti PERCUMA ke alat peranti lain. Walau bagaimanapun had kelajuan akan di had pada 5mbps bagi data yang disambungkan.

Bolehkah saya menebus lebih daripada satu pas Internet Tanpa Henti?

Ya, anda boleh menebus lebih daripada satu pas Internet Tanpa Henti selagi anda membeli pas internet yang dipilih. Contohnya, jika anda membeli dua pas Internet Mudah Alih yang dipilih, anda boleh menebus dua pas Internet Tanpa Henti.

PAS Internet RED Sosial

Bagaimanakah pas internet RED Sosial berfungsi?

Pas internet RED Sosial percuma adalah tertakluk kepada Policy Penggunaan Saksama (Fair Usage Policy/FUP). FUP untuk pas mingguan/bulanan ditetapkan pada 20 GB dan 4 GB untuk pas harian selama tempoh sah aktif. Setelah melebihi FUP ini, penggunaan data anda pada pas ini akan dihadkan kepada kelajuan 512KBps hanya dari jam 8:00 malam hingga 11.59 malam setiap hari sehingga pas tersebut tamat. Penggunaan pas di luar jam 8:00 malam hingga 11.59 malam tidak akan menjejaskan had laju pas sepanjang keseluruhan tempoh sah pas tersebut. Inisiatif FUP di atas adalah untuk memastikan keadilan penggunaan dan pengalaman kepada semua pelanggan Maxis / Hotlink yang berkongsi rangkaian yang sama.

Pas Internet RED Video

Bagaimanakah pas Internet RED Video berfungsi?

Pas Internet RED Video adalah percuma dan hanya sah untuk penggunaan antara jam 1:00 pagi hingga 7:00 pagi setiap hari untuk anda menikmati aplikasi terpilih yang disenaraikan dalam jadual di atas. Penggunaan di luar tempoh jam 1:00 pagi hingga 7:00 pagi akan ditolak dari pas internet aktif yang tersedia seterusnya. Sekiranya anda tidak mempunyai pas internet aktif lain, anda tidak akan dapat mengakses internet di luar tempoh percuma tersebut.

Bagaimana cara kuota pas Internet RED Video berfungsi?

Pas Internet RED Video dikenakan Policy Penggunaan Saksama (Fair Usage Policy/FUP). FUP untuk pas ini adalah sebanyak 1 TB setiap bulan. Setelah habis kuota FUP, kuota internet akan ditolak dari pas internet yang aktif seterusnya. Sekiranya anda tidak mempunyai pas internet aktif lain yang tersedia, anda tidak akan dapat mengakses internet.

Pas Internet RED Chat

Bagaimana cara kuota pas Internet RED Chat berfungsi?

Pas Internet RED Chat dikenakan Policy Penggunaan Saksama (Fair Usage Policy/FUP). FUP untuk pas ini adalah sebanyak 1 TB setiap bulan. Setelah habis kuota FUP, kuota internet akan ditolak dari pas internet yang aktif tersedia seterusnya. Sekiranya anda tidak mempunyai pas internet aktif lain yang tersedia, anda tidak akan dapat mengakses internet.