Hotlink Rewards

 

Selamat datang ke Program Ganjaran Hotlink BARU dan lebih baik!

Apakah Program Ganjaran Hotlink?

Sebagai pelanggan Hotlink, anda kini dapat mengumpulkan Hotlink Reward Points dan menggunakannya untuk menebus Hotlink Reward Deals yang terdapat di katalog Ganjaran kami atau menebus Internet Pass melalui aplikasi Hotlink sahaja.

Bagaimana boleh saya mengumpul mata ganjaran Hotlink?

Anda boleh mengumpul mata ganjaran percuma dari Ganjaran Harian dan / atau Hadiah Misteri melalui aplikasi Hotlink sahaja.

 • Ganjaran Harian adalah mata ganjaran yang anda boleh tebus setiap hari dengan membuka halaman Ganjaran di aplikasi Hotlink. Klik pada butang TUNTUTAN untuk mendapatkan mata ganjaran percuma anda.
 • Hadiah Misteri adalah misteri percuma setiap hari untuk anda. Anda boleh menuntutnya dengan membuka halaman Ganjaran di aplikasi Hotlink dan klik butang TUNTUTAN. Hadiah Misteri boleh mengandungi apa-apa hadiah, sama ada mata ganjaran tambahan atau pun hadiah yang luar biasa; oleh itu, semak setiap hari untuk peluang anda mendapat hadiah!
Berapa mata ganjaran yang boleh saya tuntut setiap hari?

Jumlah mata ganjaran yang anda perolehi melalui Ganjaran Harian bergantung pada peringkat Hotlink anda, Perak atau Emas.

Apakah peringkat Hotlink Rewards?

Ganjaran Hotlink mempunyai 2 peringkat, Perak dan Emas. Setiap individu bermula dari peringkat Perak dan naik taraf ke Emas setelah mengumpulkan 60 Mata Ganjaran.

 • Perak (Mata ganjaran 0 hingga 59) - Tuntut 5 mata ganjaran dari Ganjaran Harian anda dan buka Hadiah Misteri setiap hari untuk Hadiah Misteri atau lebih mata ganjaran!
 • Emas (Mata ganjaran 60 ke atas) - Tuntut 10 mata ganjaran dari Hadiah Harian anda dan buka Hadiah Misteri setiap hari untuk Hadiah Misteri atau mata ganjaran berganda.
Adakah mata ganjaran saya mempunyai tarikh luput?

Ya, mata ganjaran anda akan lupus pada hujung bulan dan bermula dari kosong awal bulan.

Bagaimana boleh saya menebus Tawaran Hotlink menggunakan Mata Ganjaran saya?
 1. Log masuk aplikasi Hotlink dan pergi ke halaman Ganjaran.
 2. Klik jenis ganjaran yang ingin anda tebus (Pas Internet atau Tawaran)
 3. Untuk ganjaran Pas Internet:
  • Pas akan diaktifkan serta-merta setelah penebusan.
  • Satu hari, hanya 1 pas boleh diaktifkan.
  • Status dan tempoh sah boleh disemak di bahagian Internet pada laman utama.
 4. Untuk Tawaran dan ganjaran bukan Pas Internet:
  • Layari kategori tawaran yang sedia ada dan pilih Tawaran pilihan anda. Setiap tawaran mungkin mempunyai kaedah penebusan dan tarikh luput yang berbeza, sila baca arahannya dengan teliti.
  • Klik ‘Tebus dengan Mata Ganjaran’. Setiap tawaran mungkin mempunyai mata ganjaran yang berbeza.
  • Untuk memeriksa status dan perincian tawaran yang telah anda muat turun, pergi ke tab ‘Dimuat turun’ di halaman Ganjaran untuk mengetahui lebih lanjut.
  • Setiap ganjaran mungkin mempunyai kaedah penebusan yang berbeza, sila baca dengan teliti. Berikut adalah contoh beberapa kaedah yang mungkin anda alami ketika menebus ganjaran anda.
   1. Tawaran dalam talian: Klik pada pautan laman web pedagang seperti yang terdapat di halaman ganjaran. Masukkan kod promo di medan kod promo pembayaran untuk penebusan.
   2. Peniaga Runcit: Kemukakan kod promo kepada pedagang dan minta mereka klik butang "Guna Tawaran Sekarang". Kod promosi hanya dapat digunakan sekali sahaja and jika skrin memaparkan "Tawaran Sudah Ditebus & Selesai", pelanggan tidak dapat menebus tawaran tersebut walaupun pelanggan secara tidak sengaja menekan butang 'Guna Tawaran Sekarang'.
   3. Penghantaran ganjaran: Ejen perkhidmatan pelanggan Hotlink akan menghubungi anda dan anda mesti memberikan kod promosi kepada ejen perkhidmatan pelanggan. Setelah pengesahan dilakukan, anda perlu memberikan butiran alamat anda dan ganjaran tersebut akan dihantar kepada anda.
Bagaimanakah cara untuk melihat perihalan tawaran yang telah saya muat turun dan tamat tempohnya?

Pada aplikasi Hotlink anda, pergi ke halaman Ganjaran dan klik pada tab ‘Dimuat turun’ untuk melihat perihalan dan tarikh luput tawaran yang dimuat turun.

Apakah yang akan berlaku jika saya tidak menggunakan tawaran yang dimuat turun sebelum tarikh luput?

Tawaran tersebut tidak dapat ditebus lagi dan akan dilabelkan sebagai tamat tempoh. Anda boleh menebus tawaran itu sekali lagi, setelah mengumpul mata ganjaran yang mencukupi.

Saya bukan pelanggan Hotlink; adakah saya masih layak untuk menyertai program Ganjaran ini?

Program Ganjaran Hotlink hanya terbuka untuk pelanggan Hotlink Prepaid yang mempunyai aplikasi Hotlink.

Adakah pelan kadar Hotlink saya layak untuk Program Ganjaran baru ini?

Program Ganjaran Hotlink Baharu ini terbuka untuk semua pelan Hotlink Prepaid kecuali SIM Hotlink Tourist.